Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

12.8.2002   Lublin - Poprad

Herätys hyvissä ajoin aamulla ja ensimmäisenä kurkistus ikkunasta alas kadulle - Breaking News, auto on tallella! Päätämme lähteä turistikierrokselle Lublinin keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Tavarat saadaan jättää säilytykseen hotellin aulassa olevaan tunkkaiseen komeroon. Auto jätetään suosiolla parkkiin hotellin eteen ja lähdemme kävellen.

Syödään aamiaista kävelykadun ravintolan terassilla ja tehdään samalla reittisuunnitelmaa Slovakian Popradiin. Sen jälkeen kävellään ja katsellaan ympärillemme. Aika perusvanhakaupunkimeininkiä eli sieviä vanhoja pikkutaloja, kapeita mukulakivikatuja ja hieno kirkko. Käydään katsastamassa vanhan kaupungin kupeessa oleva Lublinin linna ulkopuolelta, ketään ei kiinnosta maksaa pääsymaksua sisälle. Linnan edustalla innostumme ottamaan hassuja valokuvia. Kävellessämme takaisin autolle meidät yllättää vesisade. Vaatteiden vaihto, tavarat autoon ja suunta kohti Slovakian Popradia. Lublin ei herättänyt ainakaan minussa erityisiä intohimoja.

Aluksi on vaikeuksia löytää tie ulos kaupungista. Aikamme harhailtuamme pääsemme vihdoin eteenpäin. Lähellä rajaa pysähdymme tankkaamaan ja tuhlaamme viimeiset zlotyt virvoitusjuomiin. Rajanylitys Slovakiaan sujuu moitteettomasti. Hieman myöhemmin otamme kyytiin kaksi liftaavaa teini-ikäistä poikaa. Pojat puhuvat huonosti englantia, mutta käsitämme heidän olevan menossa Banska Bystricaan ja tulevan meidän kyydissä Popradiin saakka. Tarjoamme pojille palan Suomea: laitamme soimaan CMX:ää ja annamme heille mukilliset Marlin helmeilevää mansikkaviiniä, jota on jäänyt festarireissun jäljiltä autoon pyörimään. Pojat ottavat juomaa lisää, kohteliasta väkeä! He jäävät pois Popradin laitamilla ja ilmeisesti jatkavat liftaamista.

On taas jo pilkkopimeä, kun saavumme kaupunkiin. Jälleen siis saamme kokea vieraaseen kaupunkiin pimeällä saapumisen riemut. Ajelemme ympäriinsä majoitusta haeskellen ja koukkaamme autolla mitä ihmeellisimmistä paikoista jouduttuamme umpikujiin, välillä ajamme jalkakäytävilläkin. Saamme paikallisilta osaksemme kummeksuvia katseita. Mutta ystävällisesti paikalliset kuitenkin meitä neuvovat eteenpäin. Viimein edessämme häämöttävät hotellin valot. Käydään kysymässä hintaa ja alkaa ihan hymyilyttämään yllättävän halpa hinta. Tosin huone on neljän hengen huone. Saadaan kuitenkin neuvoteltua, että meitä yöpyy siinä viisi henkeä. Teemu, Antti ja Lauri joutuvat arpomaan korteilla kuka joutuu nukkumaan lattialla. Valokuvan ilmeistä voi nähdä kuka hävisi. Seuraavaksi lähdetään etsimään ruokapaikkaa keskustasta. Kaikilla on aivan valtava nälkä.

Popradin keskusta on pikkusievä ja huolestuttavan hiljainen. Kello ei ole edes kovin paljoa, mutta kadut ovat autiot ja ravintoloiden ovet ovat jo kiinni. Nälkä kasvaa. Viimein löydämme ravintolan, joka on auki. Ravintola on amerikkalaistyylinen cowboypaikka, jonka lihaisa ruokalista ei itseäni kasvissyöjänä ilahduta. Lihattomaksi luulemani annoksen perunoiden päällä on kaiken lisäksi pekonia! Tekisi mieli ärjyä ja huutaa. Onneksi pekonit saa perunoiden päältä pois. Kiukku laantuu. Matkalla elämän perustarpeet saavatkin ihan erilaiset mittasuhteet kuin kotona. Ruuan jälkeen iskee kollektiivinen väsymys ja päätämme mennä hotellille unten maille. Ja kyllä nukuttaa!

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY