Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

13.8.2002   Poprad - Kosice - Poprad

Aamun säätä tarkkailtiin herkeämättä ja ulkona käytiin tuijottamassa taivaalle, mutta pilviverho ei osoittanut merkkejä hälvenemisestä. Niinpä otettiin käyttöön vuorivaelluksen sijaan suunnitelma B, eli retki Kosiceen, Slovakian toisiksi suurimpaan kaupunkiin.

Vaikka autollakin on mukavaa, niin todellista laid back -matkailua on olla liikenteessä itäeurooppalaisella junalla. Junamatka sujuikin leppoisissa tunnelmissa, ja erityisesti eniten junamatkailuun viehtyneet reissaajat olivat varsin tohkeissaan. Matka kesti parisen tuntia, eli oli ihan liian lyhyt.

Kosicen siististi entisöity vanha kaupunki oli varsin idyllinen. Sieltä löytyivät kaikki itäisen Keski-Euroopan laadukkaan kaupunkiturismin ainekset. Päivä kului kaupungilla, kirkontornissa, terassilla, levykaupassa, ravintolassa… Slovakialainen edullinen hintatasokin sopi hyvin köyhille matkaajille. Ainoastaan paikallisista raaka-aineista koottu jallu alitti lievästi odotukset.


Ilta tuli pian ja matkustimme junalla takaisin Popradiin. Tarkoituksena oli tietysti mennä suoraan nukkumaan ja valmistautumaan seuraavan päivän vuorten valloitukseen, mutta musiikkiliikkeestä mukaan tarttunut saksalainen teutonihevi kiinnosti sen verran, että ilta jatkui vielä pitkän tovin hotellin parkkipaikalla musiikkia kuunnellen ja autoon alkumatkalla kertyneitä eväitä nautiskellen.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY