Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

18.8.2002   Cluj Napoca - Sighisoara - Poiana Brasov

Aamulla 2/5 seurueestamme tunsi olonsa sen verran virkeiksi, että he päättivät tutustua Cluj Napocan keskustaan hiukan tarkemmin, loppujen jäädessä vielä hetkeksi nukkumaan. Hotelliaamiainen oli kohtuullisen maukas, kunhan ensin sai päätettyä, mitä listalta tilaisi.

Nopean pakkaamisen jälkeen oli taas aika jatkaa matkaa. Ensimmäisenä tehtävänämme oli löytää huoltoasema, jossa voisimme tarkistaa edellisenä päivänä auon alta irrotetun vararenkaan ilmanpaineet. Bensis löytyi ja kaikkiin viiteen renkaaseen lisättiin ilmaa. Tämä osoittautui kaukonäköiseksi ratkaisuksi, sillä myöhemmin vararenkaalle tuli vielä käyttöä. Kun vauhtiin oltiin päästy, teimme volkkarillemme saman tien perushuollon, eli mm. lisäsimme öljyä ja pesimme ikkunat.

Varikkopysähdyksen jälkeen meno taas maistui, ja pääsimme ihastelemaan rumukkilan maalaismaisemia auton ikkunasta. Maaseudulla koneistaminen ei ollut edennyt vielä kovin pitkälle, ja kulkupeleinä käytettiin usein hevosvetoisia kärryjä, joilla ajeltiin rauhassa autojen seassa. Välillä meitä ihmetyttivät talot, joissa rakentaminen näytti pysähtyneen erittäin prameaan vesikattoon.

Menon pysäytti hetkeksi vain perinteinen evästauko jugurtteineen ja jyvineen. Aloimme vähitellen olemaan Transylvanian sydänmailla, ja saavuimme päivän pääkohteeseemme, Sighisoaran keskiaikaiseen kaupunkiin. Hienoon kuntoon restauroitua ydinkeskustaa ympäroi paksu muuri, ja kaupungin historiaa pystyi seuraamaan rakennusten seiniin kiinnitetyistä kylteistä. Kaikille tuttu Vlad Tepes alias Kreivi Dracula oli vahvasti läsnä erilaisissa maalauksissa ja koristeissa.


Sighisoarassa olisi voinut viettää enemmänkin aikaa, mutta edessä oli vielä jonkin verran ajelua ja erityisesti yöpaikan etsiminen. Suunnitelmiemme mukaisesti lähdimme ajamaan kohti Poiana Brasov -nimistä kylää, joka sijaitsi korkealla vuoren rinteellä. Luotettava Volkswagenimme joutui taas kovalle koetukselle, kun nousimme lähes kävelynopeutta jyrkkää serpentiinitietä ylöspäin.

Olimme hiukan aikataulustamme jäljessä ja saavuimme perille vasta illan hämärtyessä. Poiana Brasov on käytännössä talviurheilukeskus, joten näin loppukesästä majoitusvaihtoehtoja oli tarjolla kiitettävän paljon. Ikävä kyllä kaikissa hotelleissa hinnat tuntuivat olevan kesälläkin hiukan turhan korkeat budjetillemme. Turhautuneina kiersimme läpi puolentusinaa hotellia löytämättä sopivaa paikkaa, kunnes lähes sattumalta päädyimme opaskirjoissakin mainittuun erittäin edulliseen hotelliin. Edullisuus toki näkyi hiukan nuhjaantuneessa sisustuksessa, vinossa lattiassa ja epäilyttävissä saniteettitiloissa, mutta olimme kaikesta huolimatta tyytyväisiä valintaamme.

Päivästä jäi miinuspuolelle auton CD-soittimen varkaudenestona toimineen sirukortin hajoaminen ja matkamusiikin loppuminen, mutta tunnelmaa kohottaaksemme laitoimme vielä illan päätteeksi hotellin käytävälle pystyyn calimucho-baarin, jonka maistuvia tuotteita nautittuamme olikin taas aika mennä nukkumaan.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY