Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

21.8.2002   Ruse - Veliko Tarnovo

Uni maittoi bulgarialaisissa bungaloweissa, mutta suunnitelmiemme mukaisesti nousimme taas aikaisin. Leirintäalueen saniteettitilojen hiukan kyseenalaisen kunnon takia hoidimme pakolliset aamutoimet mukavasti taivasalla, ja jätimme suihkussa käynnit myöhempään ajankohtaan.

Automme peruselintarvikevarasto oli taas päässyt ehtymään, joten matkaan päästyämme aloimme ensimmäiseksi etsimään sopivaa kauppaa. Pienen sahailun jälkeen päädyimme Metro-automarketin pihaan. Ruokien ja juomien lisäksi hankimme heräteostoksena enemmistöpäätöksellä koko setille tyylikkäät Bulgaria-rantapyyhkeet. Ostosten jälkeen aamiainen nautittiin viehättävällä Metron parkkipaikalla.

Pian tämän jälkeen jouduimme matkallamme ainoan kerran hiukan ikävissä merkeissä tekemisiin paikallisen virkavallan kanssa, kun noin kolmikaistaisella levällä highwaylla olikin naurettava viidenkympin nopeusrajoitus. Onneksi bulgarialaiset miliisit olivat leppoisaa väkeä, ja sakkokin "pintakaasulla" ajetusta kolmenkympin ylinopeudesta oli inhimilliset 10 euroa, joka piti maksaa vasta rajalla maasta poistuttaessa.

Pian saavuimme vajaat tuhat vuotta vanhaan Veliko Tarnovon idylliseen kaupunkiin. Paikalla oli tosiaan ollut asutusta iät ja ajat, ja rakennukset olivat levittäytyneet kaupungin läpi kiemurtelevan joen rannoilta nouseville jyrkille kukkuloille. Keskellä kylää oli myös historiallinen linna ja sitä ympäröivä pitkä muuri.

Hiukan hämäävien opasteiden (joiden mukaan hotelli oli aina viidensadan metrin päässä) ja Let's Go Eastern Europen avulla löysimme majapaikaksemme edullisen hotellin. Huoneemme ikkunasta avautui hieno näkymä kaupungin yli, jota lähdimmekin pian tutkimaan muutaman postikortin kirjoitettuamme. Tavoitteenamme oli ensin käydä syömässä, ja sen jälkeen kiertää lenkki kaupungin ympäri. Helteisestä säästä huolimatta ruoka ja olut maistuivatkin. Ruokailun ohessa liimailimme kortteihin postimerkkejä.

Seuraavaksi suuntasimme kohti kaupungin keskellä joen mutkassa sijaitsevaa taidemuseota, jonne pääsi useita siltoja pitkin. Museon portailla törmäsimme sattumalta jonkin paikallisen lehden valokuvaussessioon, jota hiukan syrjemmältä mielenkiinnolla seurasimme.

Helle ja kävely söivät voimia, ja pistäydyimme paikallisessa pikkukaupassa ostamassa muutaman oluen ja hetken päähänpiston seurauksena seitsemän kilon vesimelonin. Eväät menimme nauttimaan linnanmuurin porteille, koska itse linna oli jo mennyt kiinni. Paikka oli erinomainen auringonlaskun ihastelulle, vaikka melonistamme kiinnostuneet ampiaiset pakottivat hetkeksi hylkäämään tavaramme ja siirtymään hiukan syrjempään.

Illan pimetessä palasimme vihdoin hotellillemme, jossa koimme päivän suurimman yllätyksen: ehdimme parahiksi huoneemme ikkunasta todistamaan mykistävän upeaa linnoituksen valoshowta. Koko historiallinen linna ja sitä kiertävä muuri oli varustettu erivärisin valoin, jotka pilkkopimeässä illassa hienosti ohjelmoituina valaisivat linnoituksen mitä mielikuvituksillisimmilla tavoilla. Shown jälkeen kellahdimme taas tyytyväisinä unten maille.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY