Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

23.8.2002   Neos Marmaras

Tämän päivän missio oli ollut selvä jo reissua suunniteltaessa: täydellisen biitsin metsästys. Autossa tuhansia kilometrejä istuneina ja erilaisiin kaupunkikohteisiin tutustuneina oli aika pitää "lomaa lomasta" ja heittäytyä täysin rinnoin rantaturisteiksi.

Kaupasta virvokkeita ostettuamme lähdimme kävelemään merenrantaa pitkin poispäin kaupungista kohti hohtavia hiekkarantoja. Helteestä johtuen emme olleet turhan nuukia vaan levitimme Bulgaria-pyyhkeemme pian ensimmäiselle hiekkarannalle. Muiden korkatessa helteessä maistuvat Bacardi Breezerit tyytyi Lauri hienoisesta huonovointisuudesta johtuen limuun ja seurasi muiden ilakointia meressä varjosta käsin.

Koska biitsiä, aurinkoa ja energiaa riitti, laitoimme sandaalit reppuun ja lähdimme paljain jaloin kävelemään rantaa pitkin eteenpäin katsastellen seuraavaa uintipaikkaa. Sama kuvio toistui useamman kerran, kunnes nälkä alkoi kurnia vatsassa. Syömään päädyimme jonkun hotellin läheisyydessä olleeseen ulkoilmaravintolaan, jossa pöydät sijaitsivat miellyttävästi suuren puun oksien varjossa. Ruuaksi valitsimme perinteiseen tapaan oluet spagetilla. Seuraamme liittyi joksikin aikaa leppoisa labradorinnoutajan sukuinen koira, joka tallusteli vapaana ympäri rantoja.

Kuumuudesta ja täydestä vatsasta huolimatta lähdimme seuraavaksi tutustumaan Neos Marmarakseen ja sen lähiympäristöön kävellen. Selvisi, että kylässä on paljon korkeuseroja, joten aina silloin tällöin oli pidettävä lyhyitä nojailutaukoja.

Iltapäivän lähetessä loppuaan kiiruhdimme taas kauppaan ja lähdimme etsimään rannalta sopivaa pusaripaikkaa, josta voisi samalla seurata auringonlaskua. Ihan kohtuullinen sellainen löytyikin, ja pystytimme saman tien myös drinkkibaarin. Laurin keskittyessä lähinnä pahoinvoinnista toipumiseen muut nauttivat baarin antimista, joihon kuului mm. perinteistä kreikkalaista juomaa ouzoa kolalla, ouzoa vedellä, ouzoa raakana, olutta ja jo päivällä hyväksi todettuja Bacardi Breezereitä. Vähitellen tunnelma alkoi kohota ja monipuolisena polveillut vilkas keskustelu sivusi mm. aa-pis-ta ja koi-ri-a. Jatkuva nauraminen ja hauskanpito söi energiaa, joten päädyimme vielä iltapalalle edellisenä iltana löytämämme ravintolan terassille. Suunnitelmista poiketen maalaisserkut Teemu ja Lauri tyytyivät yllättäen vain seuraamaan muiden ruokailua. Pitkän päivän päätteeksi oli aika parantaa kännihikka arpomalla parvekkeellanukkumisvuoro ja ei kun nukkumaan.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY