Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

4.9.2002   Dubrovnik

Merimaisema aamulla omalta parvekkeelta sai antamaan näkymästä otetulle valokuvalle nimen "Paratiisin aamunkoitto". Antti luopui lomaidentiteetistään sen verran, että vietti aamun linja-autoaseman lähellä olevassa nettikahvilassa ilmoittautuen syksyn kursseille. Linja-autoasemalle päätyi myös Teemu pitkäksi venähtäneeltä reissultaan Slavoniasta, ja saimme koko B2K2-setin taas kasaan. Aurinko paistoi, ja oli helppo päättää olla kiirehtimättä pohjoiseen ja jäädä toiseksi yöksi.

Ikivanha Dubrovnik on yksi maailman hienoimpia historiallisia kaupunkeja, ja suotuisa ilmasto, Dalmatian kaunis rannikko sekä puhdas Adrianmeri tekevät paikasta lähes täydellisen turismi-idyllin. Me aloitimme lomailupäivän menemällä uimaan ja syömällä jäätelöä. Sen jälkeen otimme bussin keskustaan ja vanhaan kaupunkiin. Dubrovnik sijaitsee kauniilla paikalla vuorten ja meren välissä, ja rinteiltä olivat serbit ja montenegrolaiset surutta pommittaneet maailmanperintökohdetta ja sen vanhan kaupungin muurien sisäpuolelle ahtautuneita asukkaita. Muistona tästä oli vanhan kaupungin porteilla kartta, johon jokainen osuma ja palanut talo oli merkitty. Kaupungin muurilta katsellessa raunioita ei juurikaan enää nähnyt, ja suurin osa katoista hohti punaisina vailla ajan patinaa.

Parin kilometrin mittaiseen kaupungin muurien ympäri kiertämiseen kului aikaa useita tunteja. Kierrokseen kuului upeiden maisemien katselun lisäksi levähdystuokio kalliolla muurin juurella, mistä pääsi pulahtamaan suoraan virkistävään veteen. Anne sai kallioille puhelun toisesta maailmasta, Nordea-pankista. Myös ravintolalounas ei-pakettiautossa kuului ohjelmaan. Kun vanhakaupunki oli kierretty, palasimme hotellialueelle ja nautimme drinkit tenniskentän äärellä. Lauri oli mehuissaan.


Päivän päätti ravintolaillallinen ja yöuinti sekä tutustuminen Adrianmeren piikkipalloskeneen. Sinänsä täydellisillä kalliorannoilla asui mystisiä pallukoita, jotka iskivät säälimättä piikkinsä huolimattomaan uimariin tehden ihon epämiellyttävän reikäiseksi. Muuta moitittavaa Dubrovnik-paratiisista olikin vaikea löytää.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY