Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

5.9.2002   Dubrovnik - Zadar - Starigrad

Dubrovnikissa vietetty paratiisimainen aika loppuu ja on lähdettävä Kroatian rannikkoa pohjoiseen. Eikä pelkästään valitettavasti, koska rannikko tarjoaa paratiisimaisia piirteitä jatkuvalla syötöllä. Syyskuun alkupuolella ilmat ovat aivan riittävän lämpimät, minkä huomaa helposti kun uimatauon tarvetta ilmenee usein. Merivesikin on lämmintä ja puhdasta, tästä rannikkoalueesta tulee kauttaaltaan vielä yksi suuri lomakohde suurille turistimassoille, uudestaan.

Autolla ajaminen pitkin rannikkoa vie aikaa runsaasti, sillä jokainen vuono on kierrettävä pohjukkaa myöden. Tie on hyvässä kunnossa ja maisemat välillä totaalisen henkeäsalpaavia jyrkkien Dalmatian kallioiden syöksyessä kohti Adrianmeren aallokkoa. Itse asiassa tuntuu, että "voi tätä elämää", kun maantien varteen pysäytetystä autosta vain muutaman askelen ottamalla voi päätyä vihreänä kuultavaan Välimereen uimaan.


Starigrad-nimisessä kylässä yövytään. Paikkakunta on jo sen verran pohjoisempana, ettei lomasesonki ole enää hektisimmillään päällä ja majatalot ovat tyhjillään. Yllätämme erään majatalon perheen syömästä myöhäistä päivällistä, mutta ystävällisyys on taattu koko majoittumisemme ajan, kuten Kroatialaiseen vieraanvaraisuuteen kuuluu.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY