Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

6.9.2002   Starigrad - Krk - Rijeka - Ljubljana

Aamu sarastaa arkana hieman liikaa iltaa juhlistaneille matkaajille, mutta rutinoituneesti tavarat pakataan ja matkaan lähdetään taas hyvissä ajoin. Lähipäivien työnä on päästä Saksaan Rostockiin, sillä Silja Linen GTS Finnjet lähtee 8.9. klo 20. Laiva ei odota, joten matkaan!

Perinteeksi muodostuneen satunnaisessa kylässä nautitun myöhäisen pizza-aamiaisen jälkeen toteamme aikaa vielä olevan käytettävissä turismiin. Päätämme pyörähtää Krkin saarella, jonne pääsee pitkäksi luonnehdittavaa siltaa pitkin. Vierailu jää lyhyeksi pienen kiiruksen vuoksi, ja painamme Rijekaan suurostoksille. Lounas nautitaan supermarketin pihassa, ja sitten siirrymme Sloveniaan.

Sloveniaa on luonnehdittu pikku-Sveitsiksi, eikä syyttä. Vanhan Jugoslavian maista se saavutti itsenäisyytensä ensimmäisenä ja on myös kyennyt luomaan melko hyvän demokraattisen hallintomallin itselleen. Lisäksi Slovenian talous toimii hyvin vanhaksi sosialistimaaksi, Slovenian BKT/capita on korkeampi kuin esimerkiksi EU-jäsenellä Portugalilla.

Slovenian talouden tila näkyi Ljubljanassa EU-tasoisina huoneiden hintoina. Säädyllisen hintaista yöpymispaikkaa etsittiin kissojen ja koirien kanssa, mutta hostellit ja edullisen hintaluokan hotellit olivat tupaten täynnä. Lopulta päädyimme perussuomalaista tasoa edustavalle leirintäalueelle, jonka hinnatkin olivat Suomesta tutut. Olimme kuitenkin ottaneet mukaan oman baarin, joten minkä majoituksen hinnassa hävisimme voitimme tarjoiluissa.

Iltapala tarjoiltiin leirintäalueen ravintolassa pasta-aterioiden muodossa. Viihdykettä tarjosivat kitaramikot, joita paikalliset syntymäpäiväsankarit yllyttivät. Väsyn yllätettyä vetäydyimme optimaalista tilankäyttöä noudattaviin telttoihimme odottamaan seuraavan päivän nousua.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY