Edellinen ETUSIVULLE Seuraava

8.9.2002   Autobahn - Rostock - Finnjet

Seurueesta 2/5 käytti koko loppuyön ajamiseen tai valvomiseen. Aamu alkoi valjeta noin parinsadan kilometrin päässä Rostockista. Jännitystä loppujen renkaiden kestävyyden suhteen riitti noin aamuseitsemään saakka, kunnes viimein voittajan elkein saavuimme Rostockin satamaan.

Silja Linen lähtöselvitys aukesi vasta iltapäivällä. Päätimme ajankuluksemme tutustua satamassa sijaitsevien pohjoismaisille turisteille alkoholia kauppaavien liikkeiden tarjontaan. Koska mitään tarkempaa käsitystä Saksan oluthintatasosta tai erityisiä ostoaikeita ei ollut, niin ihmetystä riitti mentyämme hinnastoa tutkimaan. 24 purkkia reilulla viidellä eurolla, 32 litran vientikiintiö ja pakettiauto pihalla olivat yhdistelmä, joka johti Visan vinkumiseen ja ns. täysiin tuliaisiin. Matkatavarat tungettiin matkustamoon ja peräkontti otettiin uusiokäyttöön.

Kaupassa asioidessa tuli nälkä, mutta ankealta satama-alueelta ei sunnuntaina löytynyt yhtään auki olevaa ruokapaikkaa. Päätimme ottaa vielä kerran pienoisen riskin, ja ajoimme muutaman kilometrin paluusuuntaan, jossa oli tullessa nähty Burger King. Muuta ruokapaikkaa ei löytynyt, joten aamiaislounas hoidettiin hampurilaislinjalla.

Sen jälkeen alkoi tuntua siltä, että pieni nukkuminen ei olisi kuitenkaan pahitteeksi. Pysäköimme kadun varteen ja levittelimme makuualustat nurmikolle auton varjoon. Parin tunnin elpyminen maistui.

Haimme liput kahdelta iltapäivällä lähtöselvityksestä, jossa puhuttiin pitkästä aikaa tuttua kieltä, ja ajoimme passintarkastukseen. Pyysimme jostain syystä rajavartiomieheltä Saksan leimat passiin. Rajamies vitsaili paljonko maksamme ja tarjosimme Albanian rahaa, mutta ei se sitten kelvannutkaan. Leimat kyllä saatiin. Finnjet-jonossa otimme kahden auton paikan perustamalla leirin Caravellen viereen. Satamaduunarit olivat ystävällisiä ja ohjasivat muut autot siten, että leirillemme jäi tilaa. Tarkoituksena oli nukkua, mutta eihän se uni enää tullut kun oltiin jo niin lähellä rentouttavan laivamatkan iloja. Slovenian tuliaisia löytyi penkin alta ja aloimme kuskia lukuun ottamatta nautiskella matkustamisesta. Tapasimme myös suomalaisia nuoria kavereita, jotka olivat olleet ajelemassa Volvolla kahtasataa pitkin autobahnia. Heidän autoonsa oli jossain Dortmundissa tai Duisburgissa vaimissä murtauduttu. Sellaista se on kun ei osaa valita turvallista matkakohdetta.

Ajoimme sitten laivaan, otimme autosta tarvittavat romppeet mukaan ja majoituimme hyttiimme, joka käsitti noin kaksi neliötä lattiapinta-alaa neljälle henkilölle. Suihku ja puhtaat Tiranasta ostetut Albania-paidat piristivät ja laivalla olikin sitten varsin hauskaa. Huolimatta edellisen yön valvomisesta illanvietto päättyi vasta kymmenen maissa aamulla vähän laivan aamusaunan jälkeen.

Edellinen Sivun alkuun Seuraava
 

B2K2

matkapäiväkirja

ENNEN MATKAA

JOHDANTO

MATKALLA

HELSINKI
VIRO
LATVIA
LIETTUA
PUOLA
SLOVAKIA
UNKARI
ROMANIA
BULGARIA
KREIKKA
MAKEDONIA
ALBANIA
KOSOVO
SERBIA
BOSNIA-HERTSEGOVINA
KROATIA
SLOVENIA
ITÄVALTA
SAKSA
HELSINKI

MATKAN JÄLKEEN

JÄLKIKIRJOITUS

 

ENGLISH SUMMARY